БГ крадец решил да се поправи, трогна Италия

07 декември 2013 12:23   5495 прочита


Бившият банков обирджия работел като доброволец и се грижел за хора с увреждания и наркозависими

Италианско издание съобщи за залавянето на българин, известен в родината си като член на престъпна група за банкови обири, който се е подвизавал в малко италианско градче като доброволец в благотворителна организация с надеждата да промени живота си и да се освободи от пагубните си зависимости. Ето и очерка на Nottecriminale.it.

Той е бил банков обирджия в България, но в италианския град Виджевано в провинция Павия се е превърнал в доброволец и помощник на слабите с дейността си към организация, която се грижи за хора с увреждания, в неравностойно положение и наркозависими. На 4 декември е заловен от карабинерите, пише Факти.бг, цитиран от ПИК.

Псевдонимът на 29-годишния българин Теодор Илиев Николов е „Тигрицата Сливова“ - опасен престъпник, автор на серия брутални грабежи, извършени между 2006 и 2010 година в бившата буферна държава на Европа, заради които в родината си е бил осъден на 3 години зад решетките, пише изданието. Междувременно обаче успява да напусне страната и се оказва в Италия.

Той е известен в областта, където се заселва, като местен доброволец в стил Робин Худ, но е бил безогледен крадец, на чиито плещи тежи европейска заповед за арест, издадена от властите в неговата родна страна, където неведнъж е успявал по хазартен начин да избегне залавянето. „Предава“ го страстта му по баниците – тестен типично балкански специалитет, какъвто всеки ден си купува във Виджевано в Италия от пекарна на няколко десетки метри от квартирата, която обитава.

Установявайки се там, той иска да промени живота си, да се изчисти от дрогата и алкохола. В България винаги е пил за кураж преди големите удари на бандата, която е оглавявал. Оттам идва и псевдонимът му „Тигрицата Сливова“... Групата му се състои от половин дузина криминално проявени, с които осъществява брутални обири с почти военни методи, и понеже винаги успява да се изплъзне от полицията, в колективното съзнание на българите той става един от най-страшните престъпници, твърди изданието.

Италианските карабинери предполагат, че Николов е в града от септември, но не успяват да го намерят, може би защото шофира с документи на македонски гражданин. Европол сигнализира за присъствието му в Италия, но не може да посочи точно зоната, където пребивава.

В хода на някакво събиране на сърби и българи пазителите на реда забелязват човек, който отговаря на описанието на издирвания. Те проследяват движението му, когато отива да си купи от въпросните банички със сирене. Когато се връща в апартамента, белезниците щракват. „Тигрицата Сливова“ веднага разкрива истинската си самоличност. Според фалшивите документи той живее в Дземе на десния бряг на р. Агоня. Сезонен селскостопански работник е. Николов е отведен в затвора в Павия, където в зависимост от решението на Апелативния съд в Милано може да очаква екстрадиция в родината си.


Още за: крадец   Италия   банки   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар