Безопасно ли е да заложите колата си в заложна къща

24 януари 2023 23:39   1887 прочита


Залагането на автомобили е сигурно финансово решение, което ви позволява да получите бързи пари, като оставите собствеността на вашия автомобил като гаранция за плащане, стига да се обърнете към надеждни и прозрачни институции в условията.

Най добре проучете

Отделете малко време, за да проучите кой е най-добрият кредитор във вашия район. Добър начин да разберете качеството на една заложна къща е да прочетете отзивите на нейните клиенти онлайн , както и да потърсите истории за успех, освен това е важно да проверите дали имат корпоративни офиси във вашия район, имат физическо местоположение , с качество, да обслужваш клиенти винаги е добър знак.

 Какви са условията?

-Да бъдете пълнолетни

-Да имайте кола не по-стара от 10 години

-Че колата е напълно платена или че остават по-малко от 15% за плащане

-Представете фактурата или фактурното писмо на автомобил

Запознайте се с условията на кредита

Важно е да се запознаете с условията по вашия нов кредит, преди да подпишете договора си. Вземете предвид следните аспекти, ако те не са ясни или не са включени, най-добре е да изберете друга заложна къща:

-Обща сума на кредита с лихви и комисионни

-Гъвкавост и брой плащания за възстановяване на собствеността върху автомобила

-Условия, при които автомобилът ще бъде защитен

-Условия при неплащане

Какво се случва, ако заложа колата си и не платя?

Договорът който подписвате, трябва да съдържа всички спецификации, за да знаете какво ще се случи, ако имате проблеми с изплащането на заема си, като лихви и комисионни до факта на загуба на собственост върху колата в краен случай.

Поради тази причина е важно да намерите финансова институция която предлага гъвкавост при плащанията, в случай че имате проблем с изпълнението им, от гратисен период без лихва до даване на автомобила ви на отговорно съхранение, така че да можете да се възстановите финансово, без да загубите активи.


Още за: кола   залог   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар