Белоснежният оракул Ахил предсказва Европейското по футбол 

10 юни 2021 06:16   1876 прочита


Белоснежният оракул Ахил предсказва Европейското по футбол 
 

 
След няколко дни на котарака Ахил му предстои отговорна задача, той ще трябва да предскаже изхода на мачовете, които ще се проведат в Петербург по време на Европейското първенство по футбол. 

Преди да започнат игрите обаче, от опашатия оракул ще разберем какво ще е времето на турнира. 

Това далеч не е първият сблъсък на животното с подобна отговорна дейност, преди три години именно Ахил прави прогнозите за мачове от Световното първенство, като има сериозен успех - той греши едва два пъти. 

И така котаракът е готов, а руският вестник "Метро" заснема събитието. От редакцията приготвят две купички с храна, на които са сложени флагчета с възможните метериологични условия. Едната е за облачно време, а другата за слънчево. 

След това оракулът е качен на масата и пуснат. Ахил се спира на половината път и с интерес оглежда купичките. А после, без колебание, се насочва към тази със слънчевия флаг. 

"Вероятно ни чака хубаво време", коментира Ана Кондратиева, ветеринарен лекар на котките в Ермитажа, която придружава Ахил. 

"Чака ни променлива облачност без валежи", допълва тя заради това, че той се заинтересува и от другата купичка на масата. 

Ана разказва подобен случай, при който белоснежният оракул прогнозира равенство. Тогава той дълго стоял по средата на пътя, а накрая се отказал да хапне от съдържанието на купичките. 

Тази година Ахил става на цели 11 години, той се отличава с благ нрав и добър апетит. Косматият оракул е глух по рождение и никой не може да му нашепва нужния отговор. Дали прогнозите му ще се сбъднат? Очаква се да разберем! 

А още на 11 юни ни чака сблъсъкът между отборите на Италия и Турция. Глас бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар