Астрономи и астролози размишляват! Какво ни носи Витлеемската звезда?  

21 декември 2020 05:46   3892 прочита


Астрономи и астролози размишляват! Какво ни носи Витлеемската звезда?  
 

 
Витлеемската звезда, описана в Библията, ще изгрее на небето за първи път от 2000 години насам на 21 декември. Или поне метафорично казано, тъй като явлението всъщност е оптичното сливане на Юпитер и Сатурн, които ще застанат на една линия със Земята. 

Астролози смятат, че явлението трябва да се свърже с нещо добро, което предстои в нашия живот, и ни носи надежда за края на пандемията от COVID-19. 

Често хората се опитват да направят връзка с едни или други явления, свързани с библейски и исторически писания. Такъв е случаят с последното толкова близо приближаване на Сатурн и Юпитер преди 2000 години, което съвпада и с раждането на Иисус Христос. 

"Една от идеите е, че Витлеемската звезда вероятно е била точно такова събитие и хората, които са населявали земите между Израел до Румъния, са имали възможността да го наблюдават. Тъй като явлението се явява най-яркият необичаен обект след диска на Луната по време на пълнолуние, то им е направило впечатление. Във времето с препредаване и преразказване подобни явления могат да бъдат украсени в такава степен, че да придобият внушително събитие. Най-вероятно в случая не говорим за нещо свръхестествено, а за такова ярко явление", обяснява пред "Монитор" директорът на Националната астрономическа обсерватория астрономът д-р Никола Петров. 


За първи път от 800 години хората ще могат да видят Витлеемската звезда СНИМКИ 

Той също е привърженик на тезата, че Витлеемската звезда всъщност е приближаването на Юпитер и Сатурн преди 2000 г. Това е и научното обяснение на това митично явление. 

"На 21-и ще можем да видим изключително приближаване на планетата Сатурн до Юпитер. Те ще са толкова близо до небето видимо до нас като наблюдатели, че почти няма да могат да се разделят една от друга. Ще ги виждаме като една много ярка звезда", обяснява д-р Петров. 

Той споделя, че астрономите не очакват да се роди втори Христос, но изразява надежда приближаването на двете планети да бъде белег за това, че ще настанат по-добри времена и ще се лишим от удоволствието да се пазим с маски. 

"Нека да го приемем за добър знак. Хората, когато виждат комети, метеори и метеорити на небето, винаги ги свързват с нещо лошо - било то войни или заболявания, но за мен цивилизацията напредва и сме започнали да си обясняваме много неща и не бива да ги приемаме като лошо знамение. Ако искаме да отдадем нещо на това явление, нека коронавирусът да си отиде", коментира астрономът. 


Ванга позна за Витлеемската звезда! Кой или какво ще се роди на Земята? 

Астролози пък прогнозират, че ситуацията с вируса след изгряването на т. нар. Витлеемска звезда ще се подобри. 

Оксана Хорват-Станчева, която е експерт в сферата, свързва явлението с промяна: "Чисто астрологически това, което се очертава, е, че идва много голяма промяна в няколко направления. Събирането на Сатурн и Юпитер се нарича Големият съвпад. Задават се големи възможности, награди за големи усилия и все едно се отварят врати за много нови шансове. Въпрос на избор е всеки един от нас какво ще направи. 

Сега от 21 декември и през 2021 година, когато и двете планети минават през знака на Водолей, ще ни се отварят нови възможности и може да се очакват големи промени. Водолей е знак на неочакваните неща, така че тези промени ще са неочаквани. Ако метафорично кажем, че 2020 година енергията на Козирог ни е оставила да стоим в мазето – затворени, изолирани и с ограничения, то 2021-а ще е нещо като увеселително влакче – нагоре-надолу, нагоре-надолу. 

Не може да се каже, че ще се случват само хубави неща. По-скоро година на много промени, много възможности и много рискове. Сега, ако ни пуснат да си щъкаме кой където иска, можем да си навлечем нови проблеми. Юпитер във Водолей дава въздух, дава енергия, възможност да творим, да правим големи планове. Но Сатурн също е там и той изисква да бъдем разумни. И това, което сме научили през последните години, особено последната една, е да стоим стъпили здраво на земята", допълва тя. 

Ясновидката и астроложка Мария Асенова пък вярва, че Витлеемската звезда е позитивна конфигурация, която носи благоденствие и благодат. 

"Няма нищо лошо и нищо притеснително в тази Витлеемска звезда, която може би ще изчисти много отрицателни енергии в цялото човечество, което напоследък потъва с тези болести. Очакват се позитивни промени. Отива си прословутият COVID, психологическият срив на човечеството ще се махне, ще настъпи едно ведро настроение, ще има една много позитивна енергия, ще тръгнат благодат и изобилие. И може би всичко това, което до този момент е било в застой, ще тръгне със страхотна сила и хората ще забравят бързо това, което им се е случило към днешна дата", настоява тя. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар