Антиваксър, умиращ от COVID-19, поиска да бъде ваксиниран 

01 декември 2021 06:28   5747 прочита


 

Жител на Великобритания, който отказа да бъде ваксиниран и почина от COVID-19, преди смъртта си съжали, че не е бил ваксиниран, пише The Daily Mail. 

Според изданието 55-годишният Глин Стийл от Малвърн (Уорчестършър) не е искал да си постави инжекция поради факта, че лекарствата са „тествани върху животни“. 

В края на октомври мъжът дал положителна проба за коронавирус, докато първоначално се притеснявал само от симптомите на настинка. Скоро състоянието на британеца започнало да се влошава и на 2 ноември съпругата му Ема трябвало да извика линейка. Но поради липсата на линейки тя самата откарало съпруга си в Кралската болница в Уорчестършър. 

Веднага е настанен в интензивно отделение, а седмица по-късно е свързан с апарат за вентилация и е приведен в изкуствена кома. В крайна сметка лекарите не успяват да спасят Стийл - той умира на 16 ноември. Според жената последното нещо, което съпругът й казал, е: „Никога не съм се чувствал толкова зле, бих искал да се ваксинирам“. 

Той, каза Ема, поискал ваксина в интензивното отделение, преди да се нуждае от механична вентилация, но лекарите казаха, че е твърде късно. Британката добави, че сега тя е изправена пред "празно бъдеще сама" и призова хората да се ваксинират. 

Според последните данни на Световната здравна организация повече от 261 милиона случая на коронавирусна инфекция са открити в световен мащаб, а почти 5, 2 милиона души са починали по време на цялата пандемия. Според университета Джон Хопкинс на 28 ноември във Великобритания над 10 милиона души са били заразени, над 145 хиляди са починали. 

GlasNews. bg 


 


 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар