Актьорите в САЩ се опасяват, че могат да бъдат изместени от дигитални аватари

16 юли 2023 12:29   2342 прочита
изкуствен интелект / iStock/Getty Images
изкуствен интелект / iStock/Getty Images


изкуствен интелект / iStock/Getty Images

Гилдията на екранните актьори в САЩ изрази опасение, че изпълнителите могат да бъдат заместени от дигитални аватари, съобщи Ройтерс. 

Дигиталните реплики на актьори могат да бъдат използвани безсрочно от студиата, обяви актьорската гилдия. Студиата обаче отговориха, че са предложили защита на изображенията.

Изкуственият интелект е чувствителна тема за актьорите в киното и телевизията, които се страхуват, че гласовете и образите им им могат да бъдат дублирани. Контролът върху дигиталните симулации и употребата им на екрана беше сред темите в  преговорите между гилдията и студиата преди началото на стачката. 

Студиата и продуцентите обявиха, че са предложили актьорите да дават съгласие за създаване и употреба на техни дигитални копия. Дънкан Крабтри-Айрланд, който е главен преговарящ от името на актьорската гилдия, каза на пресконференцията, свързана с обявяването на стачката, че предложението на студиата всъщност означава сканиране на фоновите изпълнители - актьори и статисти, и заплащане за един работен ден, при положение, че копието може да се използва "цяла вечност"./дарикнюз.бг
 


Още за: САЩ   актьори   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар