Абсурди! От болницата се обадиха да кажат, че баба е добре... А трупът й вече беше у дома 

01 декември 2020 07:37   4984 прочита


 Италианката Ноеми Казела разказа пред в. ”Република” за абсурдния случай с баба й, която починала в болницата в град Потенца, а на следващия ден й се обадили да й кажат, че е добре. 

Внучката на починалата не от коронавирус пациентка казва, че баба й лежала в болницата още от май заради счупване на става. На 23 ноември от болницата се обадили на близките на 91-годишната жена, за да ги успокоят, че тя е добре, че е в стабилно положение е, и че няма COVID-19. Проблемът бил, че ден по-рано трупът на бабата бил върнат на близките й от дежурната охрана, без да се съобщят причините за смъртта. 

„Баба ми беше в моргата, а на следващия ден от болницата ми казват, че е добре”. Според внучката на починалата бабата била върната с изскочили навън кости от слабост. „Не знаем дали е починала от глад или от нещо друго”. Според Казела на много от пациентите в болницата храната била поставяна далече от леглото, а те не можели да се вдигат и да я стигнат. По-късно персоналът минавал и я прибирал, пише "24 часа". 

Заради мерките за COVID-19 близките на болните не можели да ги посещават. 

„Не искам за тази история да се замълчи не само заради мен, а и заради горките пациенти, които още са вътре. Увеличиха се извънредно много случаите на починали, но не от коронавирус. Това си е като едно клане”, казва още Казела. 


Още за: баба италия   труп   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар