Абсурди : Майка измами лекари и се опита да запише здравия си син за белодробна трансплантация 

06 ноември 2020 08:23   5814 прочита


 10-годишно момче от американския щат Тексас прекара по-голямата част от ранното си детство в болници, въпреки че никога не е страдало от сериозни заболявания. 

Според съобщенията в местните медии през първите седем години от живота му майка му е водила детето на лекари 323 пъти. На няколко пъти дори твърди, че синът й е болен от рак. За да разберат какво не е наред с детето, под натиска на майката лекарите били принудени да извършат 13 различни операции и процедури, включително например въвеждането на захранваща тръба в стомаха. 

Освен това жената се опитала да запише сина си в списъка на чакащите за трансплантация, защото била сигурна, че синът й има рядко заболяване на белите дробове. 

Както стана известно по време на процеса, американката се признала за виновна за неволно увреждане на здравето на дете. За това тя вече е осъдена на 6 години затвор. 

Съобщава се, че медицинските манипулации не са били напразни за момчето. Три пъти е то диагностицирано с опасно отравяне на кръвта. Майката също настоявала детето винаги да има кислороден катетър в носа. Освен това тя редовно лъжела и измисляла симптоми за детето, а и често сменяла лекарите. 

Измамата излезе наяве през 2019 г., когато лекарите в няколко болници в Далас и Хюстън откриха честите посещения на жената и ги намериха за странни, след което се обърнаха към американското министерство за закрила на детето. След подробно разследване предполагаемото болното момче и още четири деца на пишман майката са отведени от къщи. 

Според съобщения в медиите родителите на момчето са разведени, но баща му години наред се борил да получи попечителство над детето си. В интервюто си за Fort Worth Star-Telegram мъжът казва, че бившата му съпруга казвала по време на всяко обаждане, че Кристофър е болен - и така от седмица на седмица, от месец на месец. 

В съда той загубил делото няколко пъти и вече бил започнал да губи надежда, че детето ще бъде с него. След ареста на майката обаче на бащата беше позволено да вземе сина си със себе си. Сега момчето живее с баща си и се опитва да забрави за всичко, което е трябвало да преживее. Glas bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар