70 хиляди картички от цял свят за Св. Валентин получи 104-годишен ветеран

13 февруари 2020 11:14   2937 прочита


70 хиляди картички и поздравления от цял свят за Свети Валентин получи 104-годишен ветеран от Втората световна война. Пощата била толкова много, че семейството от щата Калифорния помоли доброволци да се включат в отварянето на писмата. 104-годишният ветеран, пенсионираният майор Уилям Уайт започва да получава картички след като негов приятел от старчески дом стартира онлайн кампания "операция свети Валентин".

„Получих около 70 хиляди картички и не мога да избера една, за която да кажа - тази е най-хубавата. Номер едно са ми всичките”, сподели Уилям Уайт. Идеята била награденият за храброст бивш военен да бъде поздравен за празника на любовта и да получи 104 картички - за всяка една година от живота си. „Останах без думи. Като се замисля, какво са направили.. това е нещо, което никога не съм виждал и чувал. Никой не е правил за мен подобно нещо досега. И изведнъж - тонове картички. Какво мога да кажа? Безмълвен съм”, разказа още ветеранът. В някои от писмата, адресирани до майор Бил, има и специално послание. „Получихме една картичка, написана от жена на име Джейн.

В нея тя казва, че дядо й бил пехотинец по време на Втората световна война и тази година е трябвало да стане на 120. И пише - толкова много ми липсва, затова изпращам тази картичка, все едно я изпращам на него”, обясни дъщеря му Мери Хюстън, предаде Нова телевизия. Дори 9-годишната пра-правнучка на майора и съучениците й също се включиха в кампанията. От децата от 4-ти клас в местното училище той получи пакет с писма и картички, украсени с американското знаме.

novini.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар