5 брутални случая, при които хора са оцелели

01 септември 2013 19:52   10182 прочита


Човекът е крехко същество. Едно кофти падане или погрешна вечеря са достатъчни, за да ни затрият. Въпреки това, при правилните обстоятелства, хората могат да бъдат почти неуязвими. Има малцина мъже и жени, които са успели да преживеят неща, които биха убили цяло стадо слонове.

Мъжът, останал под вода три дни

Харисън Окене бил млад, щастлив и работел като готвач на корабче. Освен това щял да се жени след няколко дни. Преди това трябвало само да изпълни една последна мисия.

Разбира се, въпросната мисия се превърнала в пълна катастрофа. Рано сутринта на 26 май 2013г, Окене тъкмо се бил събудил и отишъл в банята. Внезапно корабът му бил ударен от силна вълна и потънал за нула време на 30 метра под водата. Заклещен вътре, облечен само с боксерки, Окене тръгнал по коридорите на кораба, които се пълнели с вода. Той успял да намери фенер, малко Кока Кола, инструменти и стигнал до относително безопасен ъгъл на кораба.- 359.bg

Окене се свил в 1.2-метров въздушен джоб и отблъсквал водата както може, трупайки матраци. Скоро акули и баракуди започнали да претърсват кораба. Той ги чувал как се борят за останките на колегите му в другите стаи. Не разполагал с храна, солената вода и ударите от инцидента разранявали кожата му и не разполагал с много въздух за дишане. Нямало как да издържи повече от няколко часа.

Само че издържал. Дори успял да остане жив цели 62 часа. Но как? Всички знаем, че при по-високо атмосферно налягане, газовете стават по-плътни. Когато корабът потънал, този малък въздушен джоб всъщност съдържал повече въздух, отколкото би съдържал на повърхността.

Човекът, летял в торнадо

Приближаването на торнадо означава разрушена къща или дори по-лошо. Но да попаднете в торнадо, означава бързо летене със скоростта на състезателен автомобил във ветрове и отломки, които се състезават коя ще ви обезглави първа. От такова нещо няма оцеляване. Освен ако не сте Мат Сутер.

През 2006г, 19-годишният Мат от Мисури бил в караваната на баба си, когато времето се влошило. В опит да се предпази от бурята, той стоял на дивана и се опитвал да затвори прозореца. Внезапно нещата се влошили и всичко се разлетяло. Сутер бил засмукан от караваната през една от стените й.

Невероятно, но оцелял. Когато се свестил, Сутер лежал на поляна, далеч от останките на караваната. Торнадото го мятало наоколо, докато накрая не го изплюло на 400м.

 

Хлапето, оцеляло след самолетна катастрофа и покорило планина

Да се каже, че Норман Олестад Младши си падал по екстремните спортове е меко казано. Баща му бил известен с приключенията си и започнал да го избутва към екстремните спортове още от раждането му.

На 19 февруари 1979г, 11-годишният Младши и баща му летели над връх Голямата мечка. Самолетът им попаднал в буря и се разбил в планината на 2600м височина. Баща му и пилотът загинали на място, а Олестад Младши се отървал невредим, докато другата оцеляла (Сандра, гаджето на баща му) имала извадено рамо и сцепена глава. Ситуацията станала многократно по-лоша, след като спасителните хеликоптери го пропуснали. Единственият път към цивилизацията бил надолу.

Носейки на гръб Сандра, той започнал да слиза от планината. В един момент обаче тя се изтървала и паднала пред очите му. Вместо да се предаде, Олестад се мотивирал още повече и игнорирал цялата болка и страх. Най-после той успял да стигне твърда земя. Решил, че предизвикателството до тук му било твърде лесно, той се спуснал по останалия път използвайки клонове за щеки и маратонките си за ски. След девет часа, Норман най-после слязъл от планината в изненадващо добро състояние.

Лодката, яхнала мегацунами

Австралия държи монопол върху най-смъртоносните неща на планетата, но Северна Америка не изостава. Метеорът, убил динозаврите се е разбил в Ютакан, а САЩ е дом на четири от петте най-смъртоносни горски пожара в историята. Там е станало и мегацунами, което е било по-високо от Импайър Стейт Билдинг.

На 9 юли 1958г, огромно скално свлачище стоварва 30.6 милиона кубични метра скала в залива Литуя, Аляска. Скалите ударили водата с достатъчно сила, за да образуват вълна висока 524м, изкоренила дърветата и унищожила почти всичко на пътя си. С изключение на няколко души, които небрежно сърфирали върху нея.

Хауърд Улрих и неговия 8-годишен син, Сони, избрали същата нощ за семейна ваканция на лодката. Те били събудени около 10:15ч вечерта от земетресение, последвано от сблъсък като от атомна бомба. Улрих погледнал приближаващото цунами, сложил на сина си спасителната жилетка и му казал да се моли.

Вълната отскубнала котвата и помела лодката, която се понесла върху нея със скорост около 965км/ч. Останали над водната стена 25-30 минути, докато нещата не се успокоили.

Нека ви представим шестимата най-смели мъже в историята: Полковник Сидни Брус, подполковник Франк Бал, майори Норман Бодинджър и Джон Хюз, ефрейтор Дон Лутрел и оператора Джордж Йошитейк. Те не са воювали (поне по онова време). Вместо това доброволно са наблюдавали атомна бомба.

Записът е от 19 юли 1957г, когато тези мъже са застанали директно под 2-тонна ядрена ракета, взривена на 5600м над тях. Целта на цялата работа била да се покаже на американското общество, че радиацията от атомните бомби не е толкова голям проблем и, че детонацията във въздуха е относително безопасна за хората под нея. Мъжете не са били защитени по никакъв начин. Когато операторът разбрал естеството на мисията, той можел да се предпази само с бейзболната си шапка.

Твърдението, че „радиацията е безвредна“ очевидно е било пълна измама. Радиацията от въздушните ядрени взривове причинява здравословни проблеми на хората, живеещи в региона, дори днес. Тези мъже обаче отървали кожата. Доколкото знаем, те са доживели до дълбоки старини, а двама от тях дори още са живи.

Фактът, че всички са се разболявали от рак в даден момент от живота си сигурно е пълно съвпадение.

 


Още за: случаи   хора   оцеляване   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар