140-годишен „човек козел" почина след ампутация на рогата му 

28 март 2023 06:47   10588 прочита


 

"Двурогият" Али почина три дни след операцията, по време на която зле обучен лекар се опита да отреже един от "рогата" с нажежен инструмент. 

Али Антер, най-старият човек в света, почина в Йемен. Смята се, че е бил на 140 години по време на смъртта си. Човекът стана известен и с факта, че от челото му израснаха два израстъка, подобни на рога, за които той получи прякора „козелът“. 

Интересното е, че 140-годишният мъж почина не от старост, а поради грешка на хирург, който се опита да отстрани израстъците му. След неумелите действия на лекаря здравословното състояние на вече възрастния йеменец рязко започнало да се влошава и три дни след операцията той починал, съобщава The Sun. 

Али, по прякор "Двурогия", е роден в Йемен, в Ал-Джауф. Подобни на рога израстъци от двете страни на челото му започнаха да се появяват, след като навърши 100 години, съобщи йеменският вестник Aden al-Ghad. Към момента на смъртта му те са били толкова големи, че са били на нивото на устата. 

Член на дълголетното семейство каза, че въпреки че Али е починал от влошено здраве поради старост, грубата ампутация на рогата му може да е ускорила смъртта. 

Местните медии съобщават, че Али е останал сравнително здрав и е запазил паметта си до около 2017 г., когато състоянието му започва да се влошава. Твърди се, че е имал над 70 внуци. 

Израстъците, стърчащи от челото на Али, бяха така наречените кожни рога, тумори, съставени от кератин (същия протеин, който изгражда косата, ноктите и копитата). Те са резултат от кожни лезии и са по-чести при по-възрастни пациенти и хора със светла кожа. В някои случаи те са свързани с излагане на слънце и други източници на ултравиолетова радиация. 

GlasNews 

 
 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар