110 години за изверг, изнасилил малко момиче и убил братчето й

06 декември 2014 16:34   6689 прочита


Жертвата на изнасилването едва сдържа сълзите си, докато мъжът бе осъждан

Тийнейджърка жертва на изнасилване сдържа сълзите си в съдебната зала, докато мъжът, убил 6-годишното й братче, опитало се да защити сестра си, бе осъден на 110 години затвор. 14-годишната Амбър Андуар демонстрира своя стоицизъм в съдебна зала в Ню Джърси, където 35-годишният Освалдо Ривера чуваше присъдата си за цяла серия от престъпления, включваща убийство, опит за убийство и жестоко изнасилване, съобщи Блиц. Ривера прерязал гърлото на Доминик Андуар, който се опитал да спре атаката срещу сестра му. Това се случило, когато Ривера проникнал с взлом в дома на своите жертви в Камден в американския щат Ню Джърси през септември 2012 година.

Той е изнасилвал Амбър, която тогава е била само на 12 години, във всекидневната на първия етаж на къщата, притискайки нож към гърлото й, когато Доминик се намесил. Амбер се опитала да избяга след нападението, но Ривера й прерязал гърлото – въпреки това момичето успява да оцелее. Говорейки в съда, Амбър едва сдържа сълзите си, изправяйки се очи в очи с Ривера, пише Courier Post. „Днес аз стоя тук като оцеляла. Независимо, че той отне част от мен, в края на краищата той не победи“, каза смелото момиче.

Ривера, окован във вериги през кръста, стоя безмълвен и не демонстрира никакви емоции по време на съдебното заседание, пише NJ.com. По-рано му бе предложено споразумение, въз основа на което той щеше да лежи 65 години, ако признае вината си. Той обаче продължи да пледира, че е невинен. Според присъдата, Ривера ще има право да кандидатства за предсрочно освобождаване след 91 години.

След атаката Ривера е избягал от местопрестъплението. Амбър по-късно е била видяна да бяга из квартала, викайки за помощ и кървейки от гърлото. Служителите на Бърза помощ тогава са отбелязали, че раната е била толкова дълбока, че те са виждали гласните струни на Амбър.

По-късно момичето помага на полицаите да открият Ривера, казвайки, че хората го познават с прякора Попай.

След заседанието на съда Андуар разказа за мъката, която изпитва семейството й. По думите й, присъдата на Ривера до известна степен им дава утеха. Тиара, една от сестрите на Доминик, каза: „Дори пораснали мъже не биха направили онова, което направи Доминик в онзи ден. Той е нашият войник и завинаги ще остане в сърцата ни, докато сме живи“. „Ривера е страхливец, голям страхливец, който не иска да поеме отговорността за това, което направи. А той много добре знае какво е сторил“, каза майката на Доминик, Деби Бърос.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар