11-годишно момиче се пенсионира – изкарвало 132 000 долара на месец 

12 март 2023 16:54   6153 прочита


 

Младият предприемач Пикси Къртис придава съвсем ново значение на идеята за ранно пенсиониране. Повечето от нас могат само да си мечтаят да напуснат работа на 40 или 50 години. А държавните обезщетения в България започват едва след навършване на 61-годишна възраст. 

Австралийската ученичка се радва на финансов успех, след като стартира империя за милиони долари чрез “Pixie’s Pix” – онлайн магазин за аксесоари. 

 

Бизнесът потръгва по време на пандемията, когато 11-годишното дете започва да продава фиджет играчки. Сега обаче тя се „пенсионира“, за да се съсредоточи върху работата си в училище. 

Майката и мениджър на момиченцето Рокси Джаценко разкри, че фиджет бизнесът на дъщеря ѝ е спечелил 200 000 австралийски долара през първия месец. Оказва се толкова успешен, че Пикси технически може да се пенсионира на 15 години като милионер. 

Не е изненада, че малкият предприемач се радва на своето богатство. Партито за рождения ѝ ден струва около 40 000 австралийски долара. Тя също така притежава Mercedes Benz GL, на стойност 270 000 австралийски долара, въпреки факта, че са е далеч от възрастта, на която ще ѝ е позволено да го кара. 

Може би се чудите защо Пикси би искала да се оттегли от толкова успешен бизнес. Но тя се надява да завърши гимназия преди да вземе важни решения в живота. 

Нейното пенсиониране обаче не означава край на компанията. 

Майката обясни: „През последните няколко месеца обсъждахме бизнес плановете занапред и решихме, че макар да беше невероятно преживяване, започнало преди около три години, е време да се съсредоточим отново върху гимназията. 

„Онлайн магазинът Pixie’s Pix ще остане, но ще се върне към това, което започна през 2011 г. – като магазин за детски аксесоари и панделки за коса, известни като Pixie’s Bows. “ Рокси казва, че двете ще го „управляват заедно“, но с по-малко „време и натиск“ върху Пикси. 

Играчките на Пикси са изпратени на нуждащи се деца. А част от акциите на магазина ще бъдат изпратени на детски организации с нестопанска цел. 

Gospodari. com 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар