102-годишна жена, оцеляла от Холокоста, краси корицата на „Вог“ 

18 юни 2024 16:12   4 коментара   3108 прочита


 
 
Маргот Фридландер, която е на 102 години и е оцеляла от Холокоста, ще бъде на корицата на специален двоен брой на германското издание на "Вог", посветен на любовта, предаде Пи Ей Мидия/ДПА, позовавайки се на списанието. 

За корицата на броя за юли и август Фридландер позира, облечена в червено палто. Изданието разказва и за преживяното от нея по време на нацисткия период, завръщането й в Германия и обществената й ангажираност като оцеляла от Холокоста. 

 

Редакционният екип се е срещал с Маргот Фридландер четири пъти за изготвянето на обширния материал за нея, който ще бъде поместен на "много страници". 

От германското издание на "Вог" наричат Фридландер "най-позитивния човек". 
 

"Тя е известна на мнозина като оцеляла от Холокоста, но е преживяла не само нацистите, но и предателството и загубата. Тя има всички основания да бъде озлобена, но остава непредубедена и отказва да вземе страна", казват още от екипа. 

Маргот Фридландер е един от малкото живи свидетели на преследването и убийствата на евреи по време на нацистката ера. Тя е награждавана няколко пъти за усилията си да гарантира, че ужасите от този период няма да бъдат забравени. 
 

Двойният брой на "Вог" ще излезе на 22 юни. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
4 коментара
18 Юни 2024 16:32 | Стефчо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Напишете нещо и за геноцида на евреите срещу палестинците. Евреите избиват палестинците, краварите им пращат оръжие, а целия сифилизован свят мълчи и се прави че не забелязва


18 Юни 2024 21:02 | Иван
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

до Стефчо. А МЮСЮЛМАНИТЕ КАТО ОТ ГОДИНИ ИЗБИВАТ ХРИСТИЯНИ С БОМБИ, ИЗБИТИ СА ХИЛЯДИ ХРИСТИЯНИ ОТ ТЕРОРИЗЪМ


18 Юни 2024 21:35 | Стефчо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Абе льоьло, кой ги пуска безконтролно тия мюсулмани в европата? Еврогейците от Брюксел и Фашингтон...


18 Юни 2024 21:52 | Иван
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ЛОЛЬО СИ ТИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар