10 от най-страховитите градове по света

12 януари 2015 16:51   7690 прочита


Легенди от незапомнени времена, спонтанни срещи с феномени, които трудно могат да бъдат обяснени, и архитектурни творения, които провокират страховити гледки и преживявания.

Съществуват редица места из цял свят, които поради една или друга причина поддържат страхопочитание у хората.

Те са обвити в мистерии, плашещи разкази и спомени на очевидци. Колкото по страховити изглеждат тези места, толкова по-привлекателни са за хората!

1. Мадрид, Испания

Столицата е буквално прерязана от няколко призразни пътеки. Една от тях се намира в музея Centro de Arte Reina Sofía, чиято основна сграда функционира като болница. Друга пътека можете да откриеjе в Palace of Linares.

Пристигайки в Мадрид, можете да се доверите на някой туристически гид, който с удоволствие ще ви поведе към градските паранормални зебележителности.

2. Глазгоу, Шотландия

Глазгоу е дом на Южния некропол, последен дом на ¼ милион души и дори на вампир с железни зъби, който яде деца.

3. Багуйо, Филипини

В наши дни никой не може да отседне в изоставения хотел Дипломат в Бангуйо и кой би се осмелил, когато се носи мълвата, че духовете на десетки монахини и свещеници бродят из него.

Според легендата, по време на Втората Световна война те били обезглавени именно тук. Сега хотелът се е превърнал в уникално място, което привлича търсачи на духове и паранормални експерти от цял свят.

4. Драмен, Норвегия

Според фолклора в тази местност, Ноккен е „същество, което умее да променя физическата си форма”. То привлича жертвата си с помощта на красива музика.

Край моста в Драмен е издигнат паметник в чест на Ноккен: две кръгли скулптури, които привличат посетителите към водите на река Харп.

5. Бахла, Оман

За този оазис в арабската пустиня се носи мълвата, че е дом на джинове, които живеят в палмови горички и празни каменни къщи в центъра на града.

Според легендите, един от тези духове е построил крепостна стена само за една нощ. Местните съветват да се отнасяте към него с внимание, освен ако не искате умишлено да си навлече лош късмет.

6. Занзибар, Танзания

Тук живее легендарно същество, което умее да се преобразява. Наричат го Попобава. Според легендата, това еднооко създание прилича на прилер.

Някои смятат, че се проявява като полтъргайст, но други твърдят, че атаките му са страховити и разтърсващи.

7. Канбера, Австралия

В столицата можете да срещнете експремиера Бен Чифли в хотел Кураджонг. Призракът е красив мъж в сив костюм, който е отседнал в стая номер 214. През 1951 година Чифли получава фатален сърдечен удар в тази стая.

Понякога местните го виждат да отива до стария Парламент, популярно място в Канбера.

8. Сан Антонио, Тексас

Кой може да забрави Аламо, особено като се вземат предвид хилядите уби в кървата битка за независимост през 1836 година?

Градинари и туристи от цял свят се кълнат в най-святото си, че са срещали духове на войници, водени от Бим Бауи и Уилям Травис, който все още обитава стара мексиканска хасиенда.

9. Салем, Масачузец

През 1692 година цял Масачузец е в истерия: „вещиците са сред нас”, крещят местните. В наши дни Салем е прегърнал идеята за паранормалните явления в района.

Вероятната причина се крие в проклятието на една от жертвите на вещерските сбирки - Джилс Кори, който продължава да е обвиняван за трагедиите в града.

Джилс Кори е погребан в старото гробище и на гроба му можете да прочетете ужасно послание: „притиснат до смърт”. Над 20 граждани са били екзекутирани заради вещерство през тази съдбовна година.

10. Сигишоара, Румъния

Това е родното място в Трансилвалния на мъжа, вдъхновил идеята за Дракула. Музеят на мъченията изненадва смелите посетители със ужасяващите инструменти на Влад Цепеш.

Само най-безстрашните си позволяват да идват по тъмно, за да изкачат дългото стълбище на църквата „Св. Троица” в средновековния град.

из. profit.bg


Още за: легенди   времена   градове   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар