10-годишно момче събра пари, за да купи орхидея за рождения ден на майка си

01 февруари 2019 10:28   5565 прочита


Историята му обиколи социалните мрежи и докосна хиляди сърца

10-годишния Константин е едно обикновено момче с необикновено сърце. Неговото желание – да направи майка си щастлива, обиколи социалните мрежи и докосна хиляди сърца. Момчето събира само пари, за да купи на майка си орхидея за рождения ден.

„Искам да я направя просто щастлива, защото най-много обичам нея и нейната усмивка”, казва Косьо.

Баща му е в чужбина, затова от началото на декември до 24 януари, когато е нейният рожден ден, сам готви изненадата – заделя стотинки от джобните си, за да ѝ купи любимото цвете.

В училище момчето брои парите. Притеснен е, че няма да му стигнат. До него обаче сяда съученичката му Ема и след като разбира за какво момчето ги събира, му дава своите 5 лв. На момчето помага и приятелка на майка му, като купува орхидеята.

„Благодарна съм, че имам такова дете, но искам да благодаря и на Ема, че е решила да му даде паричките, за да се чувства той спокоен, че ще стигнат за орхидеята”, казва през "Плюс-Минус. Коментарът след новините" майката на Косьо – Симона Иванова.

„Посланието е „Предай нататък!”, защото той направи добро, момиченцето – също. Децата са нещо чисто, нещо добро и трябва да се показват техните постъпки”, казва още тя.trafficnews.bg


Още за: послание   момче   орхидея   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар