Тази 104-годишна баба никога не е била болна: тя твърди, че тази храна е тайната на нейното дълголетие 

09 юли 2024 13:24   3962 прочита


 
 
Вирджиния Оливър лови раци от дете, почти цял век, и това лято планира отново да бъде активна в тази област. 

Тя поднови лиценза си за лов, който е от юни до октомври, и това лято ще ходи на лов за тях. Тази силна възрастна жена разкрива, че обича да стои на водата и самата тя да бъде „господарката“. 


Вирджиния е родена през далечната 1920 г. и става известна на обществеността след появата на документален филм за нея, наречен "Разговори с дамата от омари". 

Тя открива любовта си към тази дейност като момиче, работейки с баща си и по-късно със съпруга си – дори във време, когато жените рядко вършеха тази работа. 

Работи активно на морето 
Тези дни Вирджиния работи с 81-годишния си син Максуел на лодка, която носи нейното име, докато хвърлят мрежите си край бреговете на Рокланд, Мейн и се надяват на добър улов, съобщава Today. 

Тя и синът й разпределят внимателно ловните си задължения, така че той да дърпа капаните, докато Вирджиния пълни торбите със стръвта и претегля омарите. 

Ако скаридите са малки, те се хвърлят обратно във водата. 


В документалния филм, в който се появява, тя разкрива как е карала кола до 103-годишна възраст. Тази баба е в перфектно здраве и живее със сина си. 

Докато мнозина признават, че генетиката играе роля за доброто здраве и дълголетие, тя открива, че начинът на живот е много важен, тъй като родителите й са починали на 50-те и 60-те години. 

Много се движи 
Оливър открива, че е важно да си активен, защото иначе ще останеш в инвалидна количка. Тя винаги е ставала рано и работи три дни в седмицата със сина си и отиват на къмпинг преди слънцето да изгрее, така че тя трябва да се събужда в три сутринта. 

Води здравословен живот 

Никога не е пушила цигара и не е пила алкохол. В менюто й често присъстват омари и здравословни храни, а от сладкото тя предпочита нискокалоричните десерти, които са пълни с протеини, минерали, цинк и калций, както и витамин В. 

Харесва обаче да си похапва всичко - затова като мнозина е "слаба" на шоколада, което бързо й ободрява, а и обича вечеря с боб или домашно приготвени шоколадови понички. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар