Много  лошо! Край! На 95 г. кралица Елизабет II отказва пиенето 

18 октомври 2021 06:32   3227 прочита


  
Кралицата на Великобритания, 95-годишната Елизабет II, доброволно реши да се откаже от любимото си мартини. Кралската дама се вслуша в съветите на своите лекари, които й предложиха да се откаже от пиенето на алкохол, пише РИА Новости, позовавайки се на британското издание на Telegraph. 

„Наскоро лекарите й казаха, че избягването на алкохол би било от полза. Тя сама е взела решение да се откаже напълно от алкохола, но никога не е пила много“, каза източник в двореца пред изданието. 

Отсега нататък Елизабет II ще пие само чай и минерална вода Malvern. Но кралицата се съгласи на това не толкова, защото изпитва здравословни проблеми. Просто августейшата особа честно призна: искам да отпразнувам 70-годишнината си на трона в най-добра форма. Това значимо събитие трябва да се случи през лятото на 2022 г. Елизабет II дойде на трона през 1952 г. след баща си Джордж VI, когато беше едва на 25 години. 

Управляващата кралица е една от най-старите държавни глави, управлявала страната най-дълго от всеки друг монарх. Тя обаче води активен кралски живот. Понякога изглежда, че кралският живот на Елизабет II никога не спира. Дори и след смъртта на съпруга й през април 2021 г. 

Превод: GlasNews. bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар