Абсурден случай в Пловдив. Обявено за момче новородено бебе се оказа момиче   

23 юни 2022 08:24   3157 прочита


 

Грешката шокира родителите и те изразиха съмнение, че бебето им е сменено. От болницата се извиниха и обясниха недоразумението с преумора на персонала същата вечер. 

Бебето на Мария и Сандо се появява на бял свят на 18 юни в общинската болница "Свети Мина". Два дни фамилията празнува раждането на малкия Асен, предава БНТ. 


 
"Бяха два дни със сини гривни, докато жената не преоблече детето да види, че е женско", заяви бащата Сандо Александров. 

От болницата обяснили - единствената акушерка на смяна е била много натоварена, а новороденото е трябвало спешно да бъде реанимирано. Станала е грешка при съобщаването на пола, после пропуснали да обяснят на майката. 

"Детенцето е било в асфиксия, имало нужда от реанимация и се е видяло пъпната връв, понякога тя така изглежда като тестиси и може да заблуди", допълни Флора Димитрова, старша сестра. 

Работещите в отделението са готови да платят ДНК теста, за да докажат, че размяна на бебета няма. Събрали са 1300 лева, но родителите са отказали и ще търсят независима лаборатория. 

"Ако желаят наистина да видят дали детето е тяхно и това, което се съмняват, че някой им е сменил бебето, да си направят такъв тест, иначе бих искал да се извиня още един път", каза още проф. Петър Петров, управител на МБАЛ "Свети Мина". 

За последните 5 дни в отделението са се родили само момиченца. Мария и дъщеря ѝ не са изписани, но тя отказа среща с екипа ни. Момиченцето все още няма ЕГН. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар