Почина големият режисьор Ставри Карамфилов 

28 януари 2021 08:17   1 коментар   8894 прочита


  

Почина големият театрален режисьор Ставри Карамфилов. Тъжната вест съобщи журналистът Геори Тошев в профила си във Facebook. 

“Ставри Карамфилов. Режисьор. Чудак. Нестройна душа. Талант. Разказвач на истории. Естет. Не беше комформист. Отиде си, търсейки … 

Светъл път! 

Благодаря за “Антигона”! 

Никой не я показа като теб. Ще я помня! ”, написа журналистът. 

Да почива в мир! 

През май 2018 г. на Камерна сцена в Драматичен театър “Никола Вапцаров” в Благоевград бе организирана творческа среща, посветена на 30-тата годишнина на една от най-значимите не само в историята на благоевградския театър, а въобще в историята на българския театър постановки – “Антигона” от Софокъл, по текстове на Сенека, с режисьор Ставри Карамфилов. 

Срещата започна със ставане на крака и отдаване на почит към паметта на един от емблематичните актьори на благоевградския театър – Николай Кимчев, който също е бил част от екипа на “Антигона”. Аплодисменти огласиха залата в памет и на други покойни актьори от трупата на благоевградския театър, оставили трайна диря в историята му. 

През април същата година в Ню Йорк известният български режисьор Ставри Карамфилов казва „…Представете си… 30 години след… “Антигона“ по Софокъл на Вапцаровска сцена! …Подобни театрални случвания, без дори само да подозираме, неусетно, но решително и завинаги дамгосва колективната ни творческа и публична Памет…” 

1 коментар
28 Януари 2021 09:28 | георги
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ставри беше неповторим, вечно търсещ, ужасно талантлив...
Аплаузи!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар