Затвор за извършен грабеж, завършил със смърт на възрастна жена в Дупница

10 февруари 2020 12:01   3336 прочита


Окръжна прокуратура – Кюстендил е привела в изпълнение осъдителна присъда спрямо И.М. (на 40 години) признат за виновен за извършено от него престъпление

На 31.12.2017 г., в гр. Дупница, осъденият извършил грабеж на жена – Т.Х. (на 74 години), като отнел от нея два мобилни телефона, дамски часовник и пари – сто щатски долара и двадесет и пет лева. М. й нанесъл жесток побой с множество удари с юмруци по главата и лицето. На пострадалата била причинена тежка телесна повреда – закрита черепно-мозъчна травма с масивен кръвоизлив и контузия. Вследствие на получените увреждания, две седмици по-късно Х. починала в болнично заведение.

Престъпното деяние е било извършено от И.М. при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан и не е изтекъл петгодишен срок от изтърпяване на последното му наложено наказание. Първоинстнационният съд го е осъдил на дванадесет години „лишаване от свобода“. След протест на Окръжна прокуратура – Кюстендил срещу размера на наказанието с искане то да бъде увеличено, присъдата е била изменена.

Състав Софийския апелативен съд е наложил на М. наказание от тринадесет години и четири месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение в затвора Бобов дол.

В. Иванова


Още за: грабеж   смърт   затвор   Дупница   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар