Задигнаха кутии за дарения от магазин в Благоевград! Крадецът очаква присъда!

23 октомври 2019 10:17   4186 прочита


Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд мъж по обвинение за извършени от него серия кражби от търговски обекти в Благоевград.

Около обяд на 05.08.2019г. обвиняемият влязъл в магазин в кв ."Струмско" , като видял на касите кутии, поставени за събиране на дарения. Взел две от тях и излязъл от обекта, като изхарчил съдържащата се в тях парична сума от 250 лева.

Два дни по-късно той се върнал в същия магазин и взел още една от кутиите, предназначена за благотворителност. На излизане обаче бил забелязан от полицейски служител, който видял въпросната кутия с надпис „Зов за помощ“, проследил го до автобусната спирка и го задържал. Незабавно била извършена проверка в търговския обект, прегледани били записите от камерите за видеонаблюдение и установена липсата на вещи, в това число четири бутилки уиски марка „Джони Уокър“. Авторът на престъпните деяния е бил безспорно установен.

Освен за кражбата на вещи от магазин „Стоми“, обвиняемият е бил подведен под наказателна отговорност и за отнемане на редица вещи –хранителни и битови стоки, от три други търговски обекта. Общата стойност на предмета на извършеното от него престъпление възлиза на 658,50 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Г. Георгиев

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар