Вкарват за 2-г. в затвора крадла-рецидивистка от Кюстендил

22 януари 2021 12:07   2895 прочита


Две години лишаване от свобода за 41- годишна кюстендилка, определи Районен съд – Кюстендил, като я призна за виновна в кражба на пари, при условията на опасен рецидив. Стефка Р. е осъждана 8 пъти до момента, основно за кражби. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие / без разпит на подсъдимия, свидетели и вещи лица /, като наложеното й наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, се редуцира с 1/3, до „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да изтърпи при първоначален режим „строг“.

Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова признава подсъдимата Стефка Р. за виновна в това, че в период от неустановена дата в началото на месец декември 2020 г. до 11.12.2020 г., на ул. „Гоце Делчев“ в град Кюстендил, в условията на продължаващо престъпление, е отнела чужди движими вещи -  обща сума от 470 лв., от владението на И. Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. РС – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, за 39- годишния кюстендилец Борислав Н., което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Подсъдимият се призна за виновен за кражба, при условията на опасен рецидив. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Борислав Н. е отнел чужди движими вещи от двама собственици, на обща стойност 861 лв., от стълбищна площадка в бл. 83, в кв. „Запад“ в Кюстендил.


Още за: кражба   жена   затвор   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар