/ВИДЕО/ Драма в Окръжен съд Благоевград: Роднините на убития в Петрич Стефан Методиев настояват за справедливост!

04 ноември 2019 15:49   14049 прочита


Напрегнато протече днешното заседание в Окръжен съд Благоевград по делото за убийството на петричанина Стефан Методиев. В съдебна зала се явиха всичките 7 братя и сестри от фамилията Методиеви, които настояха за справедливост. Искат да видят соченият за убиец на брат им Борислав Кирилов зад решетките.

Присъдата обаче няма да бъде произнесена скоро, тъй като днес бе назначена нова - арбитражна експертиза, която да изчисти несъответствията в изготвените до момента. Днес бяха разпитани последните двама свидетели на грозната междусъседска свада, завършила трагично за Стефан.

Припомняме, че скандалът между семействата възникна през 2014 година, след като топката на децата на Методиеви влезе в двора на Кирилов. Последва истински екшън, чупене на прозорци, врати, бой, писъци и накрая... смърт. Борислав Кирилов и зет му Сергей отвели Стефан в близкото помещение за авточасти и го пребили зверски. Намесата на полицията успяла да потуши страстите, но било вече късно.

Близки на Стефан го завели в болницата, а той с последни сили прошепнал: "Утрепаха ме". Днес, 5 години по-късно, роднините на убития настояват отговорност да понесе и Сергей, но той не е привлечен като обвиняем. В това си качество е само Борислав.

При срещата си днес в съдебна зала, между двете семейства прехвърчаха искри, а двама от фамилията Методиеви бяха изведени от съдебната зала. Братята и сестрите на Стефан не могат да го прежалят. Все още жалят за баща си и петте му деца, които останаха сираци.

Междувременно соченият за убиец - Борислав Кирилов е на свобода, дори излиза често в чужбина. Въпреки това съдът не счита за необходимо задържането му до края на съдебния процес. Предстои изслушването на последната експертиза, която да отговори на въпроса как точно е починал Стефан. Очаквайте подробности.

П. Пенева


Още за: заседание   съд   дело   убийство   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар