В Перник: 67- годишен на съд, закани се на продавачка „Ти няма да живееш, да знаеш“!

12 ноември 2019 10:50   2744 прочита


67- годишният С.Н. застава на подсъдимата скамейка в Перник. Районна прокуратура- Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт за извършено престъпление. Обвиняемият Н. бил редовен клиент в денонощен магазин „Велиса“ на ул. „Стара планина“ в Перник и се познавал с продавачката Е.Я., като често бил обслужван от нея. През октомври на миналата година жената заживяла на семейни начала със С.Т., което предизвикало изключително бурна реакция от страна на Н., който започнал да я обижда и заплашва.

Около 11 ч. на 23.10.2018 г., докато Я. се намирала на касата за обслужване на клиенти, обвиняемият влязъл в магазина. Мъжът носел преметната през рамото черна чанта, от която извадил газ-сигнален пистолет марка „Singer“. Насочил го срещу жената и я заплашил с убийство с думите „Ще ви застрелям, тебе и С.“, „До ден - два ще умрете“, „Ти няма да живееш, да знаеш“. Жената изпитала силен страх от отправените срещу нея закани, поради което, още докато Н. ги изричал, се свързала по телефона със С.Т. и го помолила за помощ. Същият незабавно тръгнал към магазина. Междувременно управителят на търговския обект бил уведомен за инцидента.

С.Т. решил да отиде до дома на обвиняемия на ул. „Люлин“ в Перник и да му потърси обяснение относно отправените от него закани. Обвиняемият стоял на терасата и между двамата мъже възникнала кратка словесна разпра. В един момент С.Н. произвел изстрел с държания от него пистолет. Пострадалият Т. усетил одраскване в областта на лявата скула и видял, че в автомобила му паднал метален цилиндър. Веднага бил подаден сигнал на телефон 112. На място бил изпратен патрул, който след известно време се оттеглил, тъй като обвиняемият не изпълнил полицейското разпореждане и не отворил вратата на дома си.

По-късно С.Н. се върнал в магазина, където извадил от чантата газовото си оръжие, насочил го към С.Т. и го заплашил с убийство с думите „По-силен съм от теб и ще те убия. Лежал съм в затвора и ако трябва пак ще лежа заради вас“. Пет минути по-късно на място пристигнал полицейски екип, който отвел обвиняемия в сградата на Първо Районно управление – Перник, където той бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

К.Тодоров


Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар