В ОС-Благоевград: Кискимов направил опит да застреля бившата си вади марли и се жалва: "Имам липоми по цялото тяло, животът ми е в опасност"

19 февруари 2020 14:21   6003 прочита


В Окръжен съд Благоевград днес сутринта бе разгледано поредното дело срещу Сергей Кискимов, обвиняем в това, че опитал да застреля в Благоевград бившата си приятелка Снежана Огнянова, която успяла да се спаси благодарение на заседнал куршум. Съдия Петър Пандев даде ход на делото като призова вещо лице по случая Доктор Илия Льондев от затвора в Бобов дол, преглеждал досегашните епикризи по случая.

Тъй, като на последното заседание адвокатът на подсъдимия заяви, че той не е добре здравословно, животът му е застрашен и поиска по лека мярка за подсъдимия, за да може да се лекува, днес доктор Льондев каза, че за момента от това, което е видял в досегашните две епикризи по случая няма данни, които да описват състоянието на Кискимов като "животозастрашаващо". Известно е, че Сергей е претърпял две операции, от които както се твърди в епикризите, се е възстановил.

Д-р Льондев заяви пред съдебния състав: "Видях в досегашните епикризи по делото, че подсъдимият Кискимов е страдал от перианален абсцес, това е състояние, при което ако се вземат нужните мерки - промивки и лекарства настъпва възстановяване. Не е изключено състоянието му да се влоши в даден момент, но не би застрашило живота му. Тъй като това заболяване е описано подробно в първата му епикриза, забелязах във втората, която е от месец януари, че там не е споменато за този проблем, което ме води до заключението, че се е възстановил.

Втората епикриза описва рутинна операция по премахването на липом, това е доброкачествено образувание, което ако бъде премахнато, както е в случая, няма как да доведе до усложнения. " След изказването на вещото лице, адвокатът по делото заяви, че Кискимов още се движи с течаща кръв и гной от абсцеса и непрекъснато носи марли в себе си. Самият Кискимов извади от джоба си марлите, които твърдеше, че носи постоянно и ги показа пред съда като доказателство. Във връзка с това защитата попита д-р Льондев:" Това в момента според вас не е ли усложнение? "Вещото лице отговори, че в случая нямал данни за състоянието му, но било известно, че подобни рани зарастват много трудно.

Пред съда адвокатът съобщи, че е установено образуването на още липоми по тялото на подсъдимия, за които се готви поредна операция в МБАЛ "Иван Рилски", Дупница на 26- 27 февруари. Защитата каза, че доктора преглеждал последно Сергей, твърди, че след това може да се наложат още няколко операции. Подсъдимият Кискимов каза пред съда: "Имам към 20- 25 липоми по цялото си тяло в момента".

Д-р Льондев отговори на твърденията, като каза, че за момента той не разполага с информация, която да потвърди думите на подсъдимия за още липоми, но отстраняването им не позволява да се развие нещо повече, нито е възможно те да се образуват поради престоя му в затвора в Бобов дол. Прокуратурата и защитата постигнаха съгласие относно искането от адвоката на подсъдимия за нова всеобхватна експертиза, която да бъде изготвена от самото вещо лице по случая прегледало досегашните експертизи, а именно д-р Льондев. Тази пълномащабна експертиза ще има за цел да опише точното състояние на Кискимов към момента.

След кратка пауза съдия Пандев реши да назначи всеобхватна експертиза, която да бъде подготвена от доктор Льондев до следващото заседание през месец март. Припомняме, че през месец февруари 2019 година, Сергей Кискимов опитал да убие Снежана Огнянова в хотел "Ертанком" в Благоевград, като стрелял по нея два пъти, при третия опит куршума заседнал в цевта и не е успял да възпроизведе изстрел. Оръжието било много старо и незаконно.

Уплашената до смърт жена тогава се обадила на 112, а Сергей се паникьосал и опитал да се укрие. На следващият ден благодарение на бързо взетите мерки от разследващите по случая, той бил заловен в опит да напусне страната. Снежана и Сергей живеели заедно на семейни начала 10 години, но през 2018, тя решила да го напусне. До раздялата се стигнало, след като Кискимов започнал систелно да злоупотребява с алкохол и да упражнява физически и психически тормоз над Снежана. След раздялата Сергей заминал за Германия, но няколко месеца по - късно се върнал и направил опит да убие любимата си.

Вени Иванова


Още за: Кискимов   опит   убийство   съд   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар