Условни присъди за майка и син, отглеждали марихуана в Кюстендилско

27 септември 2021 16:29   2769 прочита


Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова признава подсъдимите Д. Д. и С. И. / майка и син / за виновни в това, че на неустановена дата през месец май 2020 г., в село Вратца, област Кюстендил, в съучастие като съизвършители са засели и до 04.07.2020 г. отглеждали растения от рода на конопа, в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, а именно 267 растения, с общо тегло 4136,18 грама, на обща стойност 24 817,08 лв. 

Съдът налага на подсъдимия С. И. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок  5 години, както и наказание „глоба“, в размер на 7500 лв. Съдът налага на подсъдимата Д. Д наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Районен съд – Кюстендил признава двамата подсъдими за виновни и в още едно престъпление – държане на съоръжение за производство на алкохол и алкохолни напитки, в нарушение на установения в Закона за акцизите и данъчните складове ред.

Присъдата на РС – Кюстендил подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок. 


Още за: дрога   син   майка   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар