Условна присъда за медицинска сестра от Г. Делчев, измамила петима с пари за слухови апарати

28 януари 2020 20:17   4540 прочита


Медицинска сестра получи условна присъда от районен съд -Гоце Делчев, защото измамила петима души с 2150 лв., че ще им достави слухови апарати и батерии.До края на 2011 г. М. Р. била дистрибутор на фирма за слухово протезиране, но след това договорът й бил прекратен. Въпреки това, тя отишла в пенсионерски клуб в с. Вълкосел и обяснила на възрастните хора, че срещу 430 лв. ще им достави слухов апарат и по 20 броя батерии.

Хората получили полагащите им се пари от "Социално подпомагане" и ги предали на медицинската сестра. Тя обаче така и не им доставила слуховите апарати. Няколко пъти възрастните я питали какъв е проблемът, а тя изтъквала различни причин, предаде "24 часа". Така те не могли да представят пред социалните фактури за закупените апарати. По тази причина срещу тях били образувани изпълнителни дела за събиране на отпусната им целева помощ.

Пред съда медицинската сестра не се признала за виновна. Не отрекла, че е получила парите, но не е имала намерение да измами хората. Оправдала се, че в отделението в болницата, където работи, имало кражба и парите, дадени й от пострадалите били откраднати. Заплата й била малка и нямала възможност да върне сумите. Съдът изискал справка от полицията, но се оказало, че няма данни за извършена кражба в болницата по това време. Сестрата не е съобщила на полицейските органи за такава кражба, нито е уведомила за това петимата, които са й дали парите, или пък социалните служби.

Съдът не прие оправданията на медицинската сестра и й даде минимална условна присъда.


Още за: сестра   присъда   измама   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар