Условна присъда за кюстендилец, псувал и бил жена в кафене

20 май 2020 10:48   2765 прочита


Той е осъден да й плати и 2 500 лв. неимуществени вреди

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова призна за виновен 69- годишния кюстендилец П. А., в нанасяне на лека телесна повреда на жена, с временно разстройство на здравето, след нанесен й побой в кафене в Кюстендил.

Съдът призна подсъдимия за виновен и в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред- държал се агресивно, буйствал, псувал. На Пламен А. се налага едно общо наказание за двете престъпление - „лишаване от свобода“ за срок от 12 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и 6 месеца, както и обществено порицание, което да бъде прочетено по местния кабелен канал. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът осъжда Пламен А. да плати на пострадалата 66- годишна жена сумата от 2 500 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди, в резултата на извършеното престъпление, ведно със законната лихва, считано от 03.11.2019 г. Обвиняемият е осъден да плати и над 700 лв. разноски по делото.

В. Иванова


Още за: мъж   жена   бой   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар