Транфер по трасето Албания - България - Благоевград! Осъдиха македонец, издирван от Интерпол, опитвал да точи чужди банкови карти в Хаджидимово

25 септември 2019 11:39   7735 прочита


Окръжен съд Благоевград одобри споразумение между Окръжна Прокуратура и македонецът Ристо Ристевски, обвинен в опит да източва чужди банкови карти на територията на България. Ристевски се призна за виновен, че монтирал устройства, чрез който да копира пин кодовете на картите на банкомат на банка ДСК с намерението да източва сумите по картите.

Припомняме, че македонецът действаше на територията на Хаджидимово със съучастник - българинът Гено, който вече е заловен. Ристевски опита да се укрие и замина за Албания. Бе обявен за издирване от Интерпол и заловен от албанските власти през месец май. Той бе върнат в България на 10 септември и вкаран в благоевградския арест с мярка "задържане под стража".

С признаване на вината си, Ристе сложи край на наказателното производство и се размина с условна присъда от 11 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. 52-годишният Ристевски е осъждан в Северна Македония за трафик на мигранти, за което е лежал 3 години в затвора.

П. Пенева

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар