Танзаниец купи най-скъпата рокля в Дупница, плати я с 4 години затвор

25 юни 2020 07:13   4914 прочита


  

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, за танзанийския гражданин Уинфред Капинга, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим, определи състав на Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова и двама съдебни заседатели. 64- годишният мъж е признат за виновен в прокарване в обръщение на подправен паричен знак- банкнота с номинал от 100 евро и за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал, в продавачка от шивашко ателие заблуждение, че плаща с истинска банкнота с номинал от 100 евро - продажната цена на дамска рокля и с това е причинил на същата имотна вреда в размер на 195. 00 лв. 
Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна фактите от обстоятелствата в обвинителния акт и не бяха разпитвани свидетели и вещи лица. 

Окръжен съд – Кюстендил призна 64- годишния Капинга за виновен в това, че на 17. 10. 2019 г. в шивашко ателие, в гр. Дупница е прокарал в обръщение подправен паричен знак – банкнота с номинал от 100 евро, след като е знаел, че същата е подправена, поради което му налага редуцирано наказание „лишаване от свобода“, в размер на две години и осем месеца. 
Съдът признава подсъдимия за виновен и в това, че с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал в продавачката в ателието Г. С. заблуждение, че плаща с истинска банкнота - с номинал от 100 евро, продажната цена на дамска рокля и с това е причинил на същата имотна вреда в размер на 195. 00 лв. Измамата представлява опасен рецидив, тъй като Капинга е извършил престъплението, след като е бил осъждан за тежки умишлени престъпления на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на които не е отложено. За това престъпление, съдът налага редуцирано наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години. 

Окръжен съд – Кюстендил определи най – тежкото, общо наказание измежду наложените му по-горе, а именно: „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим. 
Съдът приспада времето, през което подсъдимият е бил задържан с мярка за неотклонение “Задържане под стража“, считано от 11. 02. 2020 г. до влизане на присъдата в сила. 
Окръжен съд – Кюстендил осъжда Уинфред Капинга да заплати на Г. С. сумата от 195 лева, представляваща обезщетение за причинените й с горните престъпления имуществени вреди, като така уважава гражданския й иск. 
Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийски Апелативен съд в 15-дневен срок, считано от днес. 


 


Още за: Танзаниец   затвор   рокля   Дупница   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар