Съдят кюстендилец за хулиганство и системно следене на жена

08 октомври 2019 13:50   4382 прочита


Районна прокуратура - Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за извършени от него престъпления, а именно хулигански действия и системно следене на жена.

В периода от 29.03.2019 г. до 28.06.2019 г., в района и около магазин „Кауфланд“ в Кюстендил, обвиняемият неколкократно извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Мъжът буйствал, държал се агресивно, нападал граждани, обърнал пейка. В един от случаите, управлявайки велосипед, ускорил скоростта, след което рязко спрял в непосредствена близост до жена, като с тези действия я изплашил.

Освен това, в продължение на месеци - от 26.02.2019 г. до 29.07.2019 г., той системно следил жената от Кюстендил. Ежедневно я причаквал в района на работното й място в магазин „Кауфланд“ в гр. Кюстендил, а докато била в почивка, я приближавал. Преследвал жената с колелото си, докато се придвижвала по улиците на града, показвал ѝ с поведението си, че е наблюдавана от него. Обвиняемият правил опити да предизвика нежелана от пострадалата вербална комуникация помежду им.

Предстои наказателното производство срещу мъжът да продължи в съда.

Г. Георгиев


Още за: прокуратура   следене   жена   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар