Съдът в Разлог отложи делото срещу актьора Явор Бахаров, хванат да шофира пиян и дрогиран посред бял ден в Банско

28 февруари 2020 13:53   3826 прочита


Съдът в Разлог отложи делото срещу актьора Явор Бахаров, заловен от полицаи в Банско пиян и дрогиран зад волана. Днес, актьорът се яви без адвокат в съдебна зала, като това стана причина за отлагане на делото за 16 март. Същият е осъждан с влезли в сила съдебни актове за престъпления от общ характер, налагано му е наказание по чл. 78а от НК. Освен това е бил санкциониран с влезли в сила наказателни постановления и фишове за нарушения на Закона за движението по пътищата. 

Припомняме,че около 12:50 ч. на 08. 02. 2020 г., в гр. Банско, обвиняемият управлявал лек автомобил Мицубиши по ул. Найден Геров. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при РУ на МВР гр. Банско. На полицейските служители им направило впечатление, че МПС на обвиняемия Бахаров криволичи по пътното платно, поради което го последвали с цел извършване на проверка. На водача бил подаден светлинен и звуков сигнал, при което той спрял на ул. "Пирин" в района на хотел Кемпински.

Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1, 30 промила в издишания въздух. Я. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис. По-късно във ФСМП гр. Банско обвиняемият дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1, 42 промила. За констатираните нарушения на ЗДвП на Бахаров били съставени два акта. Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.

С. Стоянов


Още за: Бахаров   Явор   съд   дело   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар