Съдът в Кюстендил реши: Измамник "снабдявал" с пелети от Македония, остава в ареста

05 декември 2019 09:56   3217 прочита


РС - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров остави без уважение искането на Любомир К. за изменение в по-лека на взетата по отношение на него мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Мъжът е привлечен като обвиняем за квалифицирана измама, в условията на повторност. Става дума за измами за продажба на пелети. Любомир К. е в ареста от 2-ри август 2019 година.

От данните съдържащи се в свидетелството за съдимост на обвиняемия и от събраните по делото доказателства, е налице реален риск от извършване на престъпление от страна на Любомир. К. и за обезпечаване, ефективно постигане целите на мерките за неотклонение и срочност при разглеждане на делото, е необходимо да бъде потвърдена наложената мярка за неотклонение „Задържане под стража“, се казва в мотивите на съдия Петров.

В съдебното заседание бяха обективирани твърдения от районния прокурор Ивайло Илиев, че към момента са приети в Районна прокуратура - Кюстендил, по компетентност 30 досъдебни производства от страната, по които има данни за съпричастност на обвиняемия Любомир К. към разследваните престъпления, основно за измами.

Според обвинението, Любомир К. / на 36 години / е взимал капаро от клиенти, като ги е въвеждал в заблуждение, че ще им достави пелети за огрев. Той се е представял за представител на фабрика за пелети от Северна Македония – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 209, ал., връзка чл. 26, ал. 1 от НК, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ за период от 1 - 8 години.

На основание чл. 65, ал. 6 от НПК, съдът определи срок от 1 месец, в който ново искане на обвиняемия Любомир К., за изменение на взетата му мярка за неотклонение „Задържане под стража“, за недопустимо.

Постановеното определение подлежи на обжалване в 3 - дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

П. Иванов


Още за: съд   мярка   дело   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар