Съдът реши: Жестокият убиец от Дупница М. Мурджов остава зад решетките

25 април 2020 09:34   7189 прочита


Най - тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на Методи Мурджов, привлечен като обвиняем за грабеж и причиняване на средна телесна повреда, от която е последвала смърт, определи Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Надя Георгиева. Съдът счете, че в този начален етап на разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвиняемия към престъплението, както и, че има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.

Методи М. е многократно осъждан. Той е с основно образование, на 48 години. Жертвата е мъж на 82 години, който бе открит в безсъзнание в местността „Дренски рид” край Дупница, на 07.04.2020 г. и почина на 18.04.2020 г., без да дойде в съзнание.

Прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов посочва в искането си до съда, че Методи М. е привлечен като обвиняем за грабеж и причинена средна телесна повреда, от която е последвала смърт.

За това престъпление, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 15- 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, както и конфискация на имуществото на виновния или на част от него. Определението, с което Окръжен съд взе най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, по отношение на Методи М., може да се обжалва и протестира пред САС в 7- дневен срок.

В. Иванова


Още за: убиец   Дупница   дядо   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар