Солени глоби за пияни шофьори в Петрич

17 юли 2019 13:10   16919 прочита


Районен съд Петрич потвърди издадени наказателни постановления за извършени административни нарушения на двама шофьори. Дежурни полицаи извършили проверка на мъж, шофирал "Фолксваген Голф", който видимо бил пиян. Мъжът обаче, отказал да бъде тестван с дрегер, както и да си направи медицинско изследване за наличие на алкохол в кръвта. Освен това, той не носел в себе си шофьорската си книжка и талона на автомобила. За всички тези нарушения, униформените съставили акт в размер на 2000лв. Книжката му е отнета за срок от 2 години, както и 12 контролни точки.

Другият случай е идентичен: във видимо нетрезво състояние, шофьорът на лек автомобил бил спрян за проверка. Той се подчинил на полицаите и му направили тест за алкохол. Дрегерът отчел 1,15 промила. Мъжът не носел контролния талон от свидетелството за управление на МПС у себе си.Последвал акт, а наказанието - 1000лв глоба, 10 отнети точки и отнета книжка за срок от 1 година.

И двамата водачи направили опит да обжалват постановените им санкции, но съда ги потвърди като законосъобразни. Все повече глобени шофьори търсят "вратички" в закона и атакуват наложените им актове в съда, където голяма част биват отменени. В този случай обаче, съдиите от Районен съд Петрич не допуснаха това да се случи и виновниците бяха наказани.

П. Пенева


Още за: съд   шофьори   глоби   алкохол   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар