След зверската касапница в Белица: Съдят Димитър Галев за убийството на зет си Михаил

13 ноември 2019 09:35   7585 прочита


Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 64-годишния Димитър Галев за извършено от него умишлено убийство. Галев живее на ул. „Алекса Сачков“ в Белица заедно със съпругата си. Отношенията между двамата били влошени от много години, поради честата употреба на алкохол от страна на мъжа. Между съпрузите често имало разпри, възниквали скандали, при които той упражнявал и домашно насилие спрямо жена си. По този повод от Районен съд - Разлог били издавани заповеди за незабавна защита през м. март 2015 г. и през м. февруари 2019 г.

На 24.03.2019 г. вечерта обвиняемият отново тормозел жена си, обиждал я и хвърлял различни предмети по нея, след което й нанесъл побой.

На сутринта пострадалата отишла в дома на дъщеря си Гергана на съседна улица, която живеела на съпружески начала с Михаил Илинов, като им споделила за случилото се. Същия ден те я закарали до Разлог, където жената се срещнала с адвокат във връзка със завеждане на ново дело срещу мъжа си. Освен това тя подала жалба в Районна прокуратура – Разлог, по която била образувана преписка.

Тримата се прибрали с автомобила в Белица. Пред магазин, в близост до дома им, пострадалата видяла Димитър да пие бира. Между него и зет му Михаил имало пререкания. Около 18 ч. обвинеямият се отправила към полицейския участък и подала сигнал срещу съпруга си. По-късно отишла да вечеря в дома на дъщеря си и зет си. Не след дълго там дошъл и Димитър, като настоял жена му да се прибере. Тя се съгласила, но след като стигнали къщата им, съпругът започнал с тесла да нанася удари по главата й. Жената започнала да вика за помощ. В същото време Михаил я чул и заедно със съпругата си отишъл в дома на тъщата си. Докато зетя се опитвал да спре обвиняемия, същият му нанесъл две прободно-порезни наранявания с нож – в лявото бедро и в областта на шията.

Притискайки с ръка кървящата рана, пострадалият си тръгнал от местопроизшествието, но на път за дома си паднал. Съпругата му се опитала да му помогне. Свидетели на инцидента подали сигнал на телефон 112.

Пострадалият Илинов бил транспортиран до болница в Разлог, където била констатирана смъртта му. От заключението на назначената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта на Михаил Илинов се дължи на остра кръвозагуба, причинена от прободно-порезно нараняване на шията. Именно то довело до прекъсване и кръвоизлив от жизнено важни, големи кръвоносни съдове.

Изпратените на място полицейски служители намерили обвиняемия да се укрива на втория етаж на плевнята и го задържали.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Г. Георгиев


Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар