След трудова злополука! Брат и сестра от Благоевград осъдиха "Български пощи" заради смъртта на баща си

02 юни 2020 14:43   7231 прочита


Брат и сестра от Благоевград осъдиха "Български пощи" ЕАД заради смъртта на баща си, настъпила през 2017 година по време на работа. На заседание в Районен съд Благоевград вчера бе решено двамата да получат по 25 000 лв обезщетение за причинените им неимуществени вреди.

Бащата-пощальон получил несъвместими с живота травми при падане, докато отивал на работа в края на април 2017 година. Тогава той заемал длъжността шофьор на пощенски автомобил.

Незабавно на мястото на инцидента пристигнали медици, но въпреки оказаната му помощ, мъжът бил изпаднал в кома, а нараняванията - сериозни, което довело до леталния изход. При проведеното тогава разследване не станало ясно как се е стигнало до фаталното падане, но въпреки това ръководството на "Български пощи" ЕАД в качеството си на работодател на починалия, незабавно подало декларация за настъпилата трудова злополука.

Скоро след това, децата на пощальона - син и дъщеря, които по това време вече били пълнолетни и самостоятелни, получили 25 880лв от застраховката, която имал баща им. Те обаче оценили мъката и страданията си на обща стойност 75 880лв. и завели иск за остатъка от сумата.

Така се стигна до вчерашното решение на съдия Силвия Николова, която осъди дружеството да заплати общо 50 000 лв на наследниците на починалия. "Български пощи" ЕАД ще трябва да заплати и близо 4 000лв за адвокатски възнаграждения, държавни такси и съдебно-счетоводна експертиза.

П. Пенева


Още за: брат   сестра   съд   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар