След опит за убийство в Благоевград: Свидетели се оплетоха в показанията си в съда

21 октомври 2019 13:22   26544 прочита


Още четирима свидетели бяха разпитани на поредното заседание по делото за опит за убийство на Кирил Димитров с прякор Бамбалеята в Окръжен съд Благоевград днес. Обвиняем в тежкото престъпление е Юлиан Мирчев, по-известен като Фрико.

Пред съдия Маскръчки днес свидетелстваха четирима, а още няколко свидетеля не се явиха без уважителна причина, за което им бяха наложени глоби.

Голямо противоречие имаше в показанията на част от свидетелите спрямо тези, дадени през 2015г във фазата на досъдебното производство. Наложи се изчитане на стари показания и сравняване с днешните такива.

Сериозното разминаване разпитаните обясниха с изминалото време, в което са забравили детайли от инцидента, който стана през юни 2015 година в благоевградската дискотека The Face. Тогава, на сепаре в заведението се забавлявал малкия брат на Фрико - Георги със свои приятели.

В заведението дошли Бамбалеята и негов приятел, които седнали срещу тях - на бара и демонстративно отправяли заплахи и търсели конфликт с компанията от сепарето. От бара прелетяла чаша към сепарето, компаниите се спречкали, след което охранителите ги разтървали и всички били изведени от заведението.

На помощ на брат си се притекъл Юлиан, който според обвинението намушкал Бамбалеята и нанесъл няколко удара на неговият приятел, за което прокуратурата му повдига 2 обвинения - за опит за убийство и за нанасяне на лека телесна повреда.

Общият брой свидетели по делото надхвърля 25, а на следващото заседание ще бъдат разпитани и последните, както и вещи лица. Очаквайте подробности от Окръжен съд Благоевград.

П. Пенева


Още за: свидетели   заседание   дело   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар