След мащабната операция в бар „Оазис“ в Сандански: Спецсъдът остави в ареста петимата, обвинени за фалшиви евро банкноти

20 август 2019 09:13   40593 прочита


Специализираният наказателен съд остави в ареста петимата обвинени за фалшиви евро, арестувани при мащабна операция в бар "Оазис" в Сандански. Спецсъдът наложи най – тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от обвинените за държане и разпространение на фалшиви еврови банкноти. Шестият от обвинените е с наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на неистински еврови банкноти на територията на България.

Обвинените са задържани в София и Сандански при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП с участието на експерт от Европол. В Сандански бяха арестувани собственикът на заведението Митко Татрата, дясната му ръка Георги Златинов-Джуджето, двама братя от София, а бившият футболен съдия, с прякор Микревецо, бе арестуван на плаж в Симитли. 6-тият арестуван е задържан край столицата.

Според събраните до момента доказателства групата е била сформирана през септември 2018 г. с цел разпространение на фалшиви еврови банкноти на територията на България, които впоследствие да достигат и до други държави от Европейския съюз. Има данни, че освен неистински банкноти, групата е предлагала на потенциални клиенти и кокаин.

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили, както и лични обиски, са намерени иззети общо 122 200 фалшиви евро в купюри от по 200 евро.

Иззети бяха множество мобилни телефони със СИМ карти, копия на чекове от турска банка, бланки за удостоверения за ГТП на МПС и холограмни стикери за ГТП, флаш памети и компютърни конфигурации, щатски долари, украински гривени, македонски динари, със съмнение че са фалшиви.

К. Тодоров


Още за: спецсъд   бар   прокуратура   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар