Ќовините на югозападна Ѕългари€
 —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€
   –егистрац舫абравена парола

—лед хил€ди евро, източени от чужди сметки и години в неизвестност: Eкстрадират благоевградчанина —т. јтанасов - Ѕуто! »зправ€т го пред унгарски съд


19 септември 2019 13:09   12026 прочитаќкръжен съд постанови екстрадици€ на благоевградчанина —то€н јтанасов, който бе об€вен за издирване с ≈вропейска заповед за арест, издадена от ”нгари€ през 2016 година. јтанасов или по-известен с пр€кора Ѕуто, е обвинен в източване на чужди банкови сметки зад граница. “ой се укриваше от закона цели 3 години, но наскоро бе заловен на летище —офи€, връщайки се от чужбина, уж за да се предаде.

ѕрекара н€колко седмици в ареста в Ѕлагоевград, докато ќкръжен съд получи исканите гаранции за защита на правата му от страна на ”нгари€. —лед като се запозна с т€х, съди€ по делото “. јндонова реши, че н€ма пречка Ѕуто да замине, за да бъде съден в ”нгари€ за престъплението, в което го обвин€ват тамошните власти.

ѕрипомн€ме, че —то€н Ѕуто бе в нелегалност 3 години, през които европейските власти го издирваха навс€къде. “ой бе обвинен в организиране и ръководене на група за източване на чужди банкови сметки, действала на територи€та на ”нгари€.

√рупата редовно пътувала по лини€та Ѕлагоевград - Ѕудапеща и се връщала с тлъсти пачки, лесно изкарани пари. Ѕандата им бе разбита, но тарторът Ѕуто се измъкна и потъна в неизвестност, а според слуховете в ъндърграунд средите, се е укривал в »ндонези€.

Ќа 22 август тази година той бе заловен на летище —офи€, като по думите му в съда, е имал намерение да се предаде доброволно. ¬ъпреки това той остана зад решетките докато траеха преговорите с ”нгари€ за екстрадирането му.

«а сега той все още остава с м€рка за неотклонение "задържане под стража" до фактическото му предаване на унгарската държава. —лед приключване на процеса там, благоевградчанинът ще изтърпи присъдата си в Ѕългари€, а ”нгари€ ще поеме разноските по връщането му тук.

ѕ. ѕенева

ќще за: —т. јтанасов  екстрадици€  съд ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.