След 23 години брак: Благоевградчанин, тормозил жена си, загази жестоко

22 октомври 2019 12:03   8631 прочита

Районна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу 47-годишен благоевградчанин за извършено от него престъпление – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

Обвиняемият мъж и съпругата му били женени в продължение на двадесет и три години. Имали семейни проблеми, поради злоупотреба с алкохол от страна на съпруга, който ставал агресивен и упражнявал физическо насилие спрямо жената. Това станало повод пострадалата да вземе решение да се раздели с него и да се премести да живее в жилището на майка си в Благоевград.

Въпреки това, обвиняемият продължил с арогантното си поведение спрямо жената, посещавал я в нетрезво състояние, посягал на тъщата си. Жената подала молба за развод, както и такава за издаване на заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашното насилие.

С определение на Районен съд Благоевград от 05.07.2019 г. той бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо бившата си жена. Било му забранено да я приближава, както и жилището, в което живее и местата й за социални контакти и отдих. Обвиняемият удостоверил с подписа си, че е запознат със съдържанието на заповедта.

Въпреки това, под влиянието на алкохола, около 08:20 ч. на 02.08.2019 г., агресивният мъж отишъл до блока в ж.к. „Еленово“, където живеела пострадалата. Приближил се до апартамента и започнал да удря по входната врата. След като никой не му отворил, заобиколил блока, застанал до прозореца на жилището на първия етаж и започнал да вика. Жената сигнализирала на телефон 112 за случващото се, след което на място дошли полицейски служители. Обвиняемият бил съпроводен до Районното полицейско управление за изясняване на случая.

Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.

Г. Георгиев


Още за: прокуратура   акт   обвинение   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар