Секретарят на адвокатурата В. Иванов поиска от съда среща с В. Ненов

28 януари 2011 00:08   4071 прочита
В. Иванов
В. Иванов


В. Иванов

За да чуят последната му дума, преди да го изключат

С белезници от бобовдолския зандан в Кюстендил ще бъде доведен бившият общински съветник Валери Ненов, той застава на подсъдимата скамейка за втори път по обвинение в измама, уточни съдия Мая Миленкова, председател на състава, който ще гледа случая.

На заседанието ще бъдат представени материали от разпита на тъжителя Венцислав Велинов, който от години живее в Испания. Съдебното дирене по случая е от 2007 година, но делата се отлагаха заради това, че Велинов няма възможност да се върне от Палма де Майорка, където работел. Случаят се прочу с това, че съдът поиска разпита на тъжителя с видеоконферентна връзка.

Паралелно с явяването му в съда Ненов ще трябва да се изправи и пред колегите си от Адвокатската колегия, които преди да го изключат от редиците си ще искат да говорят с него и да чуят последната му дума.

Вчера секретарят на адвокатурата Васил Иванов изпрати молба до съда, в която настоява да им бъде дадена възможност да се срещнат и разговарят с Ненов в една от залите.

Подобно нещо се прави за първи път в Кюстендил, но и ние за първи път изключваме наш член заради влязла в сила осъдителна присъда, обясни адвокат Иванов.

Валери Ненов бе лишен от свобода за 3,5 години, след присъда по дело за измама на медицинската сестра Капка Конявска.


Още за: В. Ненов   обвинение   измама   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар