С фалшива декларация Горанчо се опита да вземе книжка, но го хванаха в Кюстендил..

29 октомври 2019 12:37   3161 прочита


Глоба в размер на 1 000 лв., наложи Районен съд - Кюстендил на Горанчо И., който е подал неверни данни в декларация, за да му бъде издадено свидетелство за управление на МПС – престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК.

Съдът, под председателството на съдия Светослав Петров призна подсъдимия за виновен в това, че на 22.04.2019 г., пред сектор „Пътна полиция“ на ОД МВР- Кюстендил е потвърдил неистина, че обичайното му пребиваване е в РБългария, в писмена декларация, която по силата на чл. 151, ал. 5 от Закона за движение по пътищата се дава на орган на властта - МВР, че лице е установило обичайното си пребиваване в България, за да му бъде издадено българско свидетелство за управление на МПС.

На основание чл. 78а от НК, съдът освобождава от наказателна отговорност подсъдимия, като му налага административно наказание- „Глоба“ в размер на 1 000 лв.

Горанчо И. има българско и македонско гражданство. Той е на 50 години и живее в гр. Пробищип, Северна Македония, работи като шофьор в словенска фирма.

За последните 10 дни това е трети подобен случай. Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 1 000 лв. на Моме М., с българско и македонско гражданство. Съдът освободи обвиняемия от наказателна отговорност, но го призна за виновен в това, че на 02. 05. 2019 г. е потвърдил неистина в писмена декларация пред „Пътна полиция“, че обичайното му пребиваване е в РБългария, за да му бъде издадено свидетелство за управление на МПС.

Моме М. е на 54 години и работи като шофьор в държава членка на ЕС. Той е от с. Облавце в Северна Македония.

Съдът, под председателството на съдия Пламен Деянов призна за виновен и Христо С., на 21 години от Кюстендил, работещ в телекомуникационна компания в Германия, за това че на 28. 03. 2017 година е потвърдил неистина в писмена декларация, която по силата на чл. 151, ал. 5 и ал. 7 от Закона за движение по пътищата, се дава пред „Пътна полиция“- Кюстендил за удостоверяване, че обичайното му пребиваване не е в друга държава – членка на ЕС – престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК. На основание чл. 78а от НК, съдът го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание – „Глоба“ в размер на 1 000 лв.

Решенията подлежат на жалба и/ или протест пред Окръжен съд- Кюстендил.


Още за: глоба   данни   декларация   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар