Румен Методиев - Турчина моли съда за милост, иска домашен арест! ОС Благоевград го остави зад решетките!

11 ноември 2019 16:07   25998 прочита


Арестуваният за отглеждане и разпрострастрание на наркотици Румен Методиев -Турчина от село Илинденци,община Струмяни,  отново се изправи пред Окръжен съд Благоевград. След като прекара повече от месец в ареста, той поиска от съда да бъде освободен под домашен арест или с парична гаранция. Основният мотив бе здравословното състояние на жената, с която живее на семейни начала и от която има 11-месечен син. 32-годишната Виктория имала сериозни здравословни проблеми през последния месец и се налага спешно да бъде хоспитализирана, според медицинските заключения.

На този етап това било невъзможно и с риск за здравето си, тя отказва, защото няма на кой да повери грижите за детето. Единственият, на когото младата майка може да разчита е мъжът ѝ - Румен, който тя описва като изключително грижовен баща. Състоянието на жената обаче, явно не е трогнало съдия Узунова и тя остави Методиев в ареста с мотивите, че обвинението е сериозно и високорисково за обществото.  Турчина е изтърпял и предишна присъда за отглеждане и разпространение на наркотици, издадена от ОС Пазарджик, което допълнително отежнява сегашното му положение.

Припомняме, че Румен Методиев бе задържан от полицията при мащабна специализирана операция по линия противодействие отглеждането и разпространението на наркотици. Той бе обвинен в отглеждането на канабис, който бе открит в негова нива. Отделно ченгетата открили и растения, приготвени за изсушаване в постройка близо до дома му, както и марихуана на терасата в къщата, в която живее. В операцията от началото на октомври, в която "падна главата" на Турчина, се включиха и жандармеристи, бяха извършени множество обиски и още няколко ареста в района на село Илинденци. Предстои прокуратурата да внесе обвинителен акт срещу известния наркодилър.
 
Г. Георгиев

Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар