РС – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание на участничка в измама с пелети за огрев

14 август 2020 12:07   2755 прочита


РС - Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова одобри споразумение постигнато между районния прокурор Ивайло Илиев и защитата на обвиняема за участие в схема за измама, чрез предполагаема доставка на пелети за огрев.

Кети Д. / на 27 г., от Пловдив / се призна за виновна в това, че в периода от 08.01.2019 г. до 04.02.2019 г. в гр. Пловдив, в съучастие като помагач на Любомир К. от Велинград – извършител, с цел да набави за себе си и съучастника си имотна облага, умишлено е улеснила Любомир К. да заблуди жител на Пазарджик, че е представител на фабрика за производство на пелети от Република Румъния.

Кети Д. е предоставила на Любомир К. банковата си сметка, по която въведеното в заблуждение лице да преведе като предварителна вноска за доставката, сумата от 375 лв. За това престъпление на обвиняемата е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

По време на изпитателния срок по отношение на обвиняемата ще се полагат възпитателни грижи от районен инспектор на МВР, по местоживеене. Причинените имуществени вреди в размер на 375 лв. са възстановени.

Припомням, няколко други лица, участници в схемата за измама с пелети са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“.


Още за: наказание   измама   пелети   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар