РС Дупница реши: Постоянен арест на 58 г. бобовдолец   за блудство с 13- годишно момиче 

30 октомври 2020 07:40   1 коментар   4701 прочита


 

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева взе най- тежката мярка за неотклонение по отношение на 58- годишен бобовдолец, привлечен като обвиняем за блудство, с лице ненавършило 14- годишна възраст / 13- годишно момиче /, чрез употреба на сила и заплашване. В

идно от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Петър З. е извършил деянието, за което е обвинен. Обвиняемият твърди, че по никакъв начин не е посягал върху половата неприкосновеност на 13- годишното момиче и не му е минавало през ум да го прави. 
Самото дете е дало показания, че познава обвиняемия от дълги години и не е очаквало, че същият ще постъпи по този начин, като от показанията на пострадалото лице е видно, че в конкретния случай обвиняемият е бил пиян от една страна, а от друга страна същият за първи път е видял, че децата са сами, без присъствие на друг член на семейството.

Много подробно пострадалата свидетелка е обяснила, че малкото й братче, което е на три години е усетило, че сестричката му е заплашена и започнало да крещи и да плаче, поради което обвиняемият насочва нож срещу него. 
Обвиняемият може да извърши и друго престъпление, тъй като се касае за близки отношения между пострадалото лице и него, тоест същият може да въздейства на пострадалото лице, ако бъде на свобода.

Oсвен това са налице данни, че може да се укрие, имайки предвид това, че неговата защитна теза се гради на обстоятелството, че единствено „погалил и целунал децата”, докато те си играели на пода, след което същият твърди, че си е тръгнал, пише още в мотивите на съда. 
Определението подлежи на обжалване с частна жалба и протест в 3-дневен срок, считано от днес пред Окръжен съд - Кюстендил. 
Петя Колева 
 

1 коментар
31 Октомври 2020 03:42 | !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Kastraciq
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар