Разложанин, заловен пиян зад волана, влиза зад решетките за 3 години

22 януари 2021 13:59   5954 прочита


Съдът е признал за виновен П.Н. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК – шофиране след употреба на алкохол. Подсъдимият е системен нарушител на правилата за безопасно движение по пътищата. Няколкократно е осъждан за шофиране след употреба на алкохол с влезли в сила присъди. През деня на 21.12.2019 г., в близост до бензиностанцията в района на гр. Разлог, мъжът управлявал лек автомобил м. „БМВ“.

При проверка по надлежен ред е било установено, че водачът се намира под влияние на алкохол. С техническо средство е било установено наличие на 3 промила алкохол в кръвта му.

По случая е било образувано досъдебно производство, а в края на 2020 г. П.Н. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Разлог. С присъда на първоинстанционния съд П.Н. е осъден на три години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от три години. Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция.


Още за: разложанин   алкохол   затвор   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар