Прокуратурата погна граф Тумпалов от петричкото с. Марино поле заради замъка в Равадиново

14 юни 2019 14:17   32802 прочита


Държавното обвинение ще доказва и очевидното от много време за посетителите на обектите на граф Тумпалов – неиздаването на фискални бонове и укриването на доходи

Бургаската окръжна прокуратура извършва комплексна проверка след постъпил сигнал във Върховна касационна прокуратура на обектите в "замъка" на Георги Тумпалов от петричкото село Марино поле, известен повече като граф Тумпалов. Информацията съобщи зам.-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова.

„При Окръжна прокуратура-Бургас е образувана проверка от края на месец май тази година. Постъпил е сигнал във Върховната касационна прокуратура с твърдение за извършване на закононарушения при изграждането и функционирането на туристически обекти в созополското село Равадиново. Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура в Бургас е разпоредил такава проверка, която към настоящия момент не е приключила“, коментира лаконично Григорова.

Тя обясни, че проверката е за множество обекти на територията на т.нар. замък в Равадиново. Флагман.бг припомня, че освен кичозния замък, на мястото вече е изграден и цял комплекс за забавление – аквапарк в същия популярен в края на миналия век стил „мутробарок“. Държавното обвинение ще проверява и очевидното от много време за посетителите на обектите на граф Тумпалов – неиздаването на фискални бонове и укриването на доходи.

„Има и твърдение за това, че не са издавани касови бележки, фискални бонове при посещение на физически лица в замъка. Това също е предмет на проверката. Налице е комплексна проверка по случая, но не можем да коментираме повече, защото все още не е приключила“, каза Йовита Григорова.


Още за: обекти   доходи   сигнал   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар