Прокуратурата даде на съд търговеца на бързи закуски Р. Николов за укриване на данък

21 юли 2011 00:20   6860 прочита

Сумата е 21 815 лв. по схемата "коли баничарки"

Окръжна прокуратура - Благоевград даде на съд разложкия бизнесмен Радослав Николов, собственик на фирма "Радисън Инвест" ООД, занимаваща се с производство и търговия на бързи закуски. Обвинението срещу Николов е за укриване и неплащане на данъчни задължения в размер на 21 815 лв. Според обвинителния акт той ощетил държавната хазна по схема с коли, тип "баничарки", при която лицата внасят луксозни леки автомобили, минават през технотест и ги регистрират като товарни, за да избегнат плащане на данъци.

Периодът на извършване на престъплението е 08.12.-31.12.2008 г. В декларацията си пред данъчните Николов "забравил" да декларира, че преустроил пререгистрирания като товарен автомобил "Инфинити ФХ35" в лек и не начислил като задължение към бюджета ДДС в размер на приспаднатия за колата данъчен кредит. За подобен вид престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от 3 до 8 години затвор и конфискация на част или на цялото имущество.

По същата схема, както "Струма" писа, беше осъден белишкият бизнесмен Георги Гърбев. Той бе наказан с 550 лв. глоба, тъй като се оказа, че дни след като получил копие от обвинителния акт, отишъл и внесъл укрития данък, за който беше обвиняем.


Още за: Р. Николов   данъци   укриване   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар